dimarts, 23 de novembre del 2021

MENESTRILS CONCERT Rei Alfons X les 3 Cultures

Coincidint amb el VIII Centenari del naixement d'Alfons X, el nostre grup MENESTRILS vol rendir homenatge al Rei Savi mitjançant la presentació del programa Rei de les 3 Cultures, ja que amb ell es va desenvolupar una cultura de síntesi entre Orient i Occident en què es barrejaven influències cristianes, musulmanes i jueves. El nom d'Alfons X romandrà sempre associat a les Cantigues de Santa Maria; una recopilació de miracles que agrupa tant composicions originals com versions personals d'altres poemes clàssics de la literatura castellana i europea. Va traslladar i compilar gran part del saber clàssic i medieval procedent i per intermediació de diverses cultures i les seves llengües.

Les Cantigues de Santa Maria, constitueixen el manuscrit/cançoner religiós en galaic-portuguès més important de la literatura medieval occidental, davant del profà que estaria constituït per les Cantigues d'Amic, d'amor i d'escarni. Per la seva coherència, per la bellesa dels còdexs que les contenen, pel nombre, per la temàtica i per la mètrica, constitueixen un fet singular sense precedent en la història de la música medieval.



En aquesta ocasió dins del Programa d’Actes de les FESTES PATRONALS DE LA PURÍSSIMA D’ONTINYENT oferirem un Concert a l’Església Arxiprestal de Sta. Maria - Diumenge, 5 de decembre a les 22h.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada